Dövme Yayık Bağırsak Tereyağ – Az Tuzlu
Afyonkarahisar yaylalarında taptaze otlarla beslenen ineklerden sağılan süt, tesisimizde pastörize edildikten sonra hijyenik şartlarda yağından ayrıştırılır. Ayrıştırılan bu yağ, krom yayıkta soğuk su yardımıyla çalkalanarak tereyağına dönüştürülür. Uzun ömürlü ve daha lezzetli olması için su ile yıkanarak içerisindeki ayrandan iyice arındırılır. Elde edilen bu tereyağ, bağırsaklara basılır. Doğal ambalaj olan bağırsak, tereyağına lezzet ve aroma katmasının yanı sıra uzun ömürlü olmasını sağlar. Ayrıca isteğe bağlı olarak derin dondurucuda çok daha uzun süreli muhafazası mümkündür. Yayık tereyağı kahvaltılarda, yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılabilir. Kendine has kokusu, tadı ve zengin aromasıyla sofradakileri özledikleri doğal köy yaşamına götürür. Tereyağının sarı rengi dönemsel olarak farklı tonlara sahip olabilir. Bu renk tonları, değişken mevsim şartları nedeniyle ineklerin beslenme şekillerinin farklılaşmasından kaynaklanır.