Dövme Yayık Bağırsak Tereyağ – Az Tuzlu
Dövme-yayık bağırsak tereyağ az tuzlu 500 gr
Afyonkarahisar yaylalarında taptaze otlarla beslenen ineklerden sağılan süt, tesisimizde pastörize edildikten sonra hijyenik şartlarda yağından ayrıştırılır. Ayrıştırılan bu yağ,
krom yayıkta soğuk su yardımıyla çalkalanarak tereyağına dönüştürülür. Uzun ömürlü ve daha lezzetli olması için su ile yıkanarak içerisindeki ayrandan iyice arındırılır. Elde edilen bu tereyağ,
bağırsaklara basılır. Doğal ambalaj olan bağırsak, tereyağına lezzet ve aroma katmasının yanı sıra uzun ömürlü olmasını sağlar. Ayrıca isteğe bağlı olarak derin dondurucuda çok daha uzun süreli
muhafazası mümkündür. Yayık tereyağı kahvaltılarda, yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılabilir. Kendine has kokusu, tadı ve zengin aromasıyla sofradakileri özledikleri doğal köy yaşamına götürür.
Tereyağının sarı rengi dönemsel olarak farklı tonlara sahip olabilir. Bu renk tonları, değişken mevsim şartları nedeniyle ineklerin beslenme şekillerinin farklılaşmasından kaynaklanır.
Dövme Yayık Tereyağ – Tuzsuz
Afyonkarahisar yaylalarında taptaze otlarla beslenen ineklerden sağılan süt, tesisimizde pastörize edildikten sonra hijyenik şartlarda yağından ayrıştırılır. Ayrıştırılan bu yağ, krom yayıkta soğuk su yardımıyla çalkalanarak tereyağına dönüştürülür. Uzun ömürlü ve daha lezzetli olması için su ile yıkanarak içerisindeki ayrandan iyice arındırılır. Vakum ambalaj, tereyağının uzun ömürlü olmasını sağlar.
Ayrıca isteğe bağlı olarak derin dondurucuda çok daha uzun süreli muhafazası mümkündür. Yayık tereyağı kahvaltılarda, yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılabilir. Kendine has kokusu, tadı ve zengin aromasıyla sofradakileri özledikleri doğal köy yaşamına götürür.Tereyağının sarı rengi dönemsel olarak farklı tonlara sahip olabilir. Bu renk tonları, değişken mevsim şartları nedeniyle ineklerin beslenme şekillerinin farklılaşmasından kaynaklanır.
İnek Deri Tulum Peyniri
Teknolojinin olmadığı zamanlardan kalma besinleri koruma ve ekstra lezzet kazandırmak amacıyla geçmişten günümüze deriler kullanılmaktadır. Yaylada organik olarak beslenen
ineklerden elde edilen sütten imal ettiğimiz peynirler derilerin içerisine basılarak soğuk hava depolarında en az 6-9 ay bekletildikten sonra tüketime hazır hale gelir.
İnek Eski Kaşar (500 gr)
İnek Eski Kaşar (500 gr)
Afyonkarahisar yaylalarından soğutmalı araçlarımızla topladığımız inek sütünü kaya tuzu ve şırdan maya ile birleştirerek uygulaması zor ama geleneksel ve doğal yöntemlerle
imal ettiğimiz eski kaşarlarımız, nem ve ısı kontrollü soğuk hava depolarında olgunlaştırılmakta ve en az 6 ay bekletildikten sonra tezgaha çıkarılmaktadır.
Keçi Deri Tulum Peyniri
Keçi deri tulum peyniri(500 gr)
Teknolojinin olmadığı zamanlardan kalma besinleri koruma ve ekstra lezzet kazandırmak amacıyla geçmişten günümüze deriler kullanılmaktadır. Yaylada organik olarak beslenen
keçilerden elde edilen sütten imal ettiğimiz peynirler derilerin içerisine basılarak soğuk hava depolarında en az 6-9 ay bekletildikten sonra tüketime hazır hale gelir.
Koyun Deri Tulum Peyniri
Teknolojinin olmadığı zamanlardan kalma besinleri koruma ve ekstra lezzet kazandırmak amacıyla geçmişten günümüze deriler kullanılmaktadır. Yaylada organik olarak beslenen
koyunlardan elde edilen sütten imal ettiğimiz peynirler derilerin içerisine basılarak soğuk hava depolarında en az 6-9 ay bekletildikten sonra tüketime hazır hale gelir.
Koyun Eski Kaşar Peyniri
Koyun eski kaşar (500 gr)
Afyonkarahisar yaylalarından Mayıs ve Haziran aylarında dağ kekiği ile beslenen koyun ve keçilerden elde edilen sütleri soğutmalı araçlarımızla topluyor, kaya tuzu ve şırdan
maya ile birleştiriyoruz. Uygulaması zor ama geleneksel ve doğal yöntemlerle imal ettiğimiz eski kaşarlarımız nem ve ısı kontrollü soğuk hava depolarında olgunlaştırılmakta ve
en az 6 ay bekletildikten sonra tezgaha çıkarılmaktadır.